...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Οι ΗΠΑ απροσδόκητα έστρεψαν την πορεία του αεροπλανοφόρου «Carl Vinson» προς τις ακτές της Νότιας Κορέας

© AP Photo/ Lenny Ignelzi Το αεροπλανοφόρο Καρλ Vinson των ΗΠΑ. Φωτογραφία αρχείου
ΤΟΚΙΟ, 10 Απριλίου – RIA Novosti, ο Ιβάν Zakharchenko....
Οι ΗΠΑ απροσδόκητα έστριψαν την πορεία προς τις ακτές  της Νότιας Κορέας  της  ομάδας κρούσης , με επικεφαλής το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο  (Carl Vinson), όπως αναφέρει  τη Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap [1].

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα κρούσης  των πλοίων των  ΗΠΑ  κινείται  προς την κορεατική χερσόνησο από τη Σιγκαπούρη, αλλάζοντας το  αρχικό  σχέδιο που ήταν να κατευθυνθεί προς την Αυστραλία. Η ομάδα περιλαμβάνει, εκτός από το αεροπλανοφόρο  Carl Vinson δύο αντιτορπιλικά  και ένα ταχύπλοο σκάφος με κατευθυνόμενα βλήματα επί του σκάφους, ικανό να υποκλέψει  βαλλιστικούς πυραύλους.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η ανάπτυξη  των πλοίων είναι αρκετά ασυνήθιστη, δεδομένου ότι το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ είχε ήδη επισκεφθεί τη Νότια Κορέα  λιγότερο από ένα μήνα πριν.

Το Yonhap επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας Mun Sun Kyung αναφέρει  ότι αυτό αντικατοπτρίζει  την «σοβαρή στάση (των Ηνωμένων  Πολιτειών) με την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο». Ο εκπρόσωπος του υπουργείου πιστεύει ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση της προστασίας σε περίπτωση πυρηνικής δοκιμής η  εκτόξευσης  βαλλιστικών πυραύλων από την  βόρεια Κορέα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πολέμου στην Κορεατική χερσόνησο, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο Mun Sun Kyung δήλωσε ότι τα στρατεύματα στη Νότια Κορέα είναι έτοιμα να αποκρούσουν τις «προκλήσεις  του Βορρά», αν δημιουργηθούν με την ευκαιρία της 105ης επετείου  από την γέννηση του πρώην ηγέτη  της Βόρειας Κορέας Κιμ ιλ Σουνγκ, που γιορτάζεται στις 15 Απριλίου.

Επίσης, στη Σεούλ δεν αποκλείουν  το ενδεχόμενο μιας πυρηνικής ή πυραυλικής  δοκιμής  με την ευκαιρία της 85ης επετείου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας, η οποία γιορτάζεται στις 25 Απριλίου. Από το 2006, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε πέντε πυρηνικές δοκιμές και μια σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων. Στην περίπτωση αυτή, η ηγεσία της Βόρειας Κορέας απορρίπτει τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να σταματήσει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές, επικαλούμενη την απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες διατηρούν στη Νότια Κορέα πάνω από 28 χιλιάδες στρατιώτες, κατά καιρούς έχουν φθάσει στο δόγμα των στρατηγικών όπλων  και αρνούνται να συνάψουν μια συνθήκη ειρήνης με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

References [ βιβλιογραφικές αναφορές] ↑ Рёнхап
   ( http://www.yonhapnews.co.kr/ )

https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr