...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

Καθώς τελείωνε η συνάντηση της μόνιμης επιτροπής για τον διάλογο, μεταξύ του παπικού συμβουλίου για τον διαθρησκειακό διάλογο και πολιτικών και θρησκευτικών εκπροσώπων....
από το Ιράκ (υπήρχαν Σιίτες, Σουνίτες, Χριστιανοί, Yazidis και Μανδαίοι**), ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή ήταν μια χειρονομία «αδελφοσύνης». «Οι διαφορές», τόνισε, «δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για την ειρήνη».

Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνα1

«Είμαστε αδελφοί και, ως αδελφοί, είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ίδιοι, όπως και τα δάχτυλα ενός χεριού. Υπάρχουν πέντε δάχτυλα, όλα είναι τα δάχτυλα, αλλά όλα είναι διαφορετικά», είπε ο Φραγκίσκος. 
Και κατέληξε: «Προσευχηθείτε για μένα».

Όταν ο Πάπας τελείωσε, τους χαιρέτησε ένα προς ένα. Έδωσε και έλαβε πολλά «σημάδια αγάπης», όπως ένα μεγάλο Κοράνι και ένα ένδυμα που συνήθως φορούν οι σεΐχηδες*. 

Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνα2

Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνα3

«Αυτό είναι ένα σύμβολο … που δίνεται στους σεΐχηδες. Έτσι μπορούν να σας αποκαλούν Πάπα Σεΐχη». 
«Μου έκανες μια αναβάθμιση;», ρώτησε χαριτολογώντας ο Πάπας. 
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο Ιράκ τον κάλεσε να επισκεφθεί το Ιράκ. 
«Οι peshmerga αντάρτες μας απελευθέρωσαν την πόλη … και έστησαν και πάλι το Σταυρό. Μπορείτε να έρθετε και να επισκεφθείτε το Κουρδιστάν, επειδή οι Χριστιανοί αδελφοί μας έχουν ανάγκη. Χρειάζονται την παρουσία σας και τις προσευχές σας. Ο πρόεδρος στέλνει επίσης τους χαιρετισμούς του». 

Παρακάτω, το logo της επικείμενης επίσκεψης του Φραγκίσκου στην Αίγυπτο:  Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος -
Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνα4
  * Σεΐχης είναι τίτλος σεβασμού και ευγενείας που σημαίνει γέροντας (ή πρεσβύτερος), αλλά και θρησκευτικός αξιωματούχος ή λόγιος της θρησκείας των μωαμεθανών.     
** Η μονοθεϊστική θρησκεία των Μανδαίων (Μανδαϊσμός) είναι ένα κράμα περσικού Γνωστικισμού και της προ-χριστιανικής ιουδαϊκής κίνησης των Εσσαίων. Σήμερα σχεδόν διώκονται στο Ιράκ από φανατικούς μωαμεθανούς οι οποίοι και τους αποκαλούν «Σαϊτάν» (= οπαδοί του Σατανά).