...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Στο μυαλό του Σουλτάνου! Γιατί ο Ερντογάν φοβάται τώρα ένα θερμό επεισόδιο

Το προηγούμενο διάστημα, πολλές πηγές επιβεβαίωσαν το στρατό κατασκόπων  που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν στην Ευρώπη....


Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ξεπερνάνε τους 800. Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» μάλιστα στην Κυριακάτικη του έκδοση ανέφερε περίπτωση κατασκόπου της Τουρκίας με καταγωγή από την Ισπανία σε Ελληνικό νησί.

Μπορεί ο Ερντογάν να παρακολουθεί και να θέλει στοιχεία για την πολιτική συμπεριφορά των Τούρκων σε ξένες χώρες και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ωστόσο οι κατάσκοποι αυτοί και ιδιαίτερα σε γειτονικές χώρες με την Τουρκία, ασφαλώς παίζουν και παιχνίδια αντιεθνικά για τις χώρες αυτές και φυσικά υπέρ της Τουρκίας.

Μυστικές επιχειρήσεις και προβοκάτσιες είναι τα εργαλεία τους προκειμένου να έχει κέρδη η Τουρκία και προσωπικά ο Ερντογάν καθώς διακυβεύεται το πολιτικό του μέλλον, ενόψει του δημοψηφίσματος και του αποτελέσματος του. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κριθεί στο νήμα, για αυτό και ο Ερντογάν πολύ θα ήθελε να δημιουργηθεί ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα προκειμένου να συσπειρώσει το εσωτερικό του και να κερδίσει άνετα το αποτέλεσμα.

Οι προκλήσεις μάλιστα είναι συχνές το τελευταίο διάστημα , όπως οι επισκέψεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων στα Ιμία κλπ. Ωστόσο, ο Ερντογάν είναι πολύ επιφυλακτικός στη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου ειδικά στα νησιά, για δυο διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αν αυτός δημιουργήσει το θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα θα στρέψει εναντίον του την Ευρωπαϊκή αλλά και την Παγκόσμια κοινότητα, την ώρα μάλιστα που όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι ήδη «απέναντι» του με αφορμή το δημοψήφισμα, τις εκδηλώσεις στην Ευρώπη αλλά και την φρασεολογία του. Γερμανούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς και όχι μόνο, τους έχει ονομάσει ναζιστές και φασίστες.

Ο δεύτερος όμως και πιο ουσιαστικός λόγος για την «αυτοσυγκράτηση» του Ερντογάν είναι ότι η Ελλάδα σε ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να έχει περισσότερη θερμή αντίδραση από αυτήν που είχε στα Ίμια το ’96. Και αυτό γιατί η τσαλαπατημένη υπερηφάνεια των Ελλήνων έναντι των δανειστών είναι δύσκολο να δεχθεί άλλη μια εθνική σφαλιάρα. “Ετσι αναγκαστικά η κυβέρνηση – η σημερινή, αλλά όποια και να ήταν – για να μην ξεφτιλιστεί έναντι της ελληνικής κοινής γνώμης και να μην έχει τεράστιο πολιτικό κόστος, θα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα ύψη. Αυτό έχει σαν πιθανότητα ο Ερντογάν και η Τουρκία όχι μόνο να μην κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά να χάσουν και σε  στρατιωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αρχίσει το ξήλωμα του σουλτάνου αλλά και της Τουρκίας όπου θα δεχθεί χτυπήματα από παντού. Ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί στρατιωτικοί και όχι μόνο αναλυτές στέλνουν το μήνυμα ότι ο Ερντογάν θα είναι πιο επικίνδυνος μετά το δημοψήφισμα, ειδικά εαν το κερδίσει, αφού τότε δεν θα υπάρχει κανείς να αμφισβητήσει τις ενέργειες του

Π.Ζ.
crashonline.gr