...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Αναπαύσου εν ειρήνη!

Άλλο φροντίζω για να μη μου συμβεί κι άλλο φοβάμαι μη μου συμβεί!...

Άλλο ζω αγαπώντας με και προσφέροντάς μου την απαραίτητη φροντίδα για να ζήσω καλύτερα και άλλο ζω με τον φόβο μη τυχόν και μου συμβεί κάτι κακό!

Έχω σιχαθεί να σε βλέπω με την τεχνητή ασφάλεια της θαλπωρής σου και χιλιόμετρα μακριά από την ασφάλεια της δικής σου προσωπικής αξίας, της δικής σου δύναμης! Ξεκίνα να ζεις ρε αποδεχόμενος πως η ζωή είναι γεμάτη κινδύνους, μικρόβια, κακούς ανθρώπους και τοξικά συναισθήματα που μόνο όταν το επιτρέπεις εσύ σε δηλητηριάζουν καθημερινά.

Σπαταλάς την ζωή σου να φοβάσαι μη τυχόν και συμβούν οι πιθανότητες του κινδύνου μα δεν ζεις για τις περισσότερες πιθανότητες, αυτές της ζωής!

Σταμάτα να κλαίγεσαι για την ζωή σου και πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο να φοβόμαστε και την σκιά μας! Να ξέρεις έχω σταματήσει να ακούω τον θόρυβό σου, μου απομένει να πάψω και να σε βλέπω!
Πώς φτάσαμε εδώ μου λες; Κάτσε έτσι σιωπηλός όπως παρακολουθείς όλες τις εξελίξεις στην ζωή σου, συνέχισε να ζηλεύεις και να σε νοιάζει τι κάνει με την καμπούρα του ο διπλανός σου κι άκου πώς…
Κάποιος φοβήθηκε στην αρχή, κάποιος τον είδε στη συνέχεια και είπε:
«αφού το κάνει αυτός ας το κάνω κι εγώ κάτι θα ´χει καλό, ωχ τώρα πού να βάζω το μυαλό μου να σκέφτεται».
Έτσι έκανε το ίδιο και ο δίπλα κι ο παραδίπλα κι έτσι φτάσατε να γίνετε πολλοί! Ουδείς δεν σκέφτηκε τι είναι αυτό που φοβάμαι, υπάρχει λόγος να φοβάμαι; Και το πιο σημαντικό, τι αλήθεια μου προκαλεί φόβο;

Πραγματικά θες να ξεπεράσεις τον φόβο ή θες να τον νικήσεις; Θες να τον αφήσεις πίσω σου μια για πάντα ή θες να ξέρεις μόνο πως νίκησες; Το βάθρο του νικητή καίγεται, καταστρέφεται ή όταν τελειώσει η γιορτή αποσυναρμολογείται. Και ξέρεις, όποιος θέλει να νικά και διαμηνύει » εεε εσείς οι υπόλοιποι σκουπίδια της σκιά σας, εγώ νίκησα τον φόβο!», τρέφει εγωισμό και ο εγωισμός είναι σα την κινούμενη άμμο. Όσο και να κολυμπάς σε ρουφά ολοένα και πιο βαθιά στα σκοτάδια του πυρήνα της.
Όποιος ξεπερνά τον φόβο φέρει την γνώση του με ταπεινότητα, την μοιράζεται κι όταν ξανασυναντήσει εμπόδια ξέρει και αλλάζει δρόμο. Δε τον νοιάζει τι κάνει ο διπλανός του επειδή την δική του διαδρομή στα χιλιόμετρα της ζωής του την ορίζει μόνος του. Όποιος ξεπερνά τον φόβο δεν σταμάτα στη δόξα για να αισθανθεί μεγάλος και τρανός μα γίνεται ο ίδιος η φλόγα να ζεσταθούν και οι παγωμένοι-σαστισμένοι γύρω του.

Τέλος μέχρι εδώ! Γνώρισες το φως μου, έφτασε η στιγμή να γνωρίσεις και το σκοτάδι μου. Τέρμα οι φωνές, τελείωσα και με τις προτροπές και με τις καινούργιες όμορφες ημέρες και τα διάπλατα χαμόγελα και της αλήθεια μου τη θέληση να σε βγάλω από το άβουλο εκεί σου. Δικό σου είναι κάντο ό,τι θες! Δεν θες να σωθείς δεν με νοιάζει πλέον καθόλου, ούτε και θα σε λυπηθώ όταν κάποτε ξυπνήσεις και ζητήσεις βοήθεια και ξέρεις γιατί; Είχες τόσες ευκαιρίες να διαλέξεις την κρυμμένη σου δύναμη, είχες τόσες ευκαιρίες να αναλογιστείς για την κεντρική ρίζα του φόβου σου, για την ανασταλτικότητά σου που είναι απόρροια αυτού του φόβου και για όσα συναισθήματα σέρνονται σαν πτώματα γύρω του. Μείνε ένα πτώμα κι εσύ!

Άσε την άνοιξη για εκείνον που έχει την αγκαλιά του ανοιχτή σε όλα τα λουλούδια της ζωής και όταν βλέπει ζωντανούς νεκρούς σαν κι εσένα ευχαριστεί το Θεό που υπάρχει ακόμη λίπασμα στον πλανήτη… Είδες έστω κι έτσι χρήσιμος είσαι…

Αναπαύσου εν ειρήνη!