...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Η May θέλει να αρνηθεί να πληρώσει στην ΕΕ € 60 δισεκατομμύρια, μετά το Brexit

© RIA Novosti. Alex Vitvitskiy Η Βρετανή Πρωθυπουργός Theresa May. Φωτογραφία αρχείου  
ΜΟΣΧΑ, 4 Μαρτίου – RIA Novosti. Οι Δικηγόροι της Βρετανικής κυβέρνησης κατέληξαν  στο συμπέρασμα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα νομικό λόγο για να μην πληρώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση € 60 δισεκατομμύρια....
 σύμφωνα με τις προηγούμενες συμφωνίες που είχε υπογράψει, μετά την αποχώρηση από το μπλοκ της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει εφημερίδα Times [1].

«Νομική συμβουλή μας ήταν  ότι δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πληρώσει στο τέλος της διαδικασίας  ενεργοποίησης του άρθρου 50,» – είπε στην  δημοσίευση μια  από τις πηγές στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη γνώμη των δικηγόρων, δεν υπάρχει νόμος ή συμφωνία η οποία μπορεί να αναγκάσει τη Βρετανία να πραγματοποιήσει τις πληρωμές αυτές, και στις Βρυξέλλες, δεν υπάρχουν νομικοί λόγοι για να διεκδικήσουν  το αντίθετο. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, είναι δυνατή η  εκτέλεση των πληρωμών, εφόσον προβλέπεται  από τη συμφωνία σχετικά με τη διευθέτηση που εγκρίθηκε από τα δύο μέρη.

«Σκεφτείτε το σαν τους κανόνες ενός κλαμπ γκολφ, όταν εγκαταλείπουν το σύλλογο, δεν έχουν υποχρέωση να  συνεχίσουν να πληρώνουν.» – Είπε  πηγή σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με την πηγή, η Βρετανία μπορεί να προσφέρει για την πραγματοποίηση πληρωμών σε εθελοντική βάση, μόνο αν αυτό θα παράσχει στην  χώρα προτιμησιακή πρόσβαση στις αγορές και τη συνεργασία σε τομείς όπως η δικαιοσύνη και η  ασφάλεια.

Οι Βρετανοί  στο δημοψήφισμα τον  Ιούνιο του 2016 ψήφισαν  υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η κυβέρνηση εισήγαγε ένα νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο να ξεκινήσει το  Brexit.  Η  πρωθυπουργός της χώρας Theresa May σκοπεύει να ενεργοποιήσει  το άρθρο  50  της Συνθήκης της Λισαβόνας για την  έξοδο από την ΕΕ μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο το  Brexit θα κοστίσει 50 έως 60.000.000.000 Ευρώ που το Λονδίνο θα πρέπει να δώσει  στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο των συμφωνιών που είχε υπογράψει προηγουμένως.

Όπως σημειώνεται από τις πηγές υψηλόβαθμων στην ΕΕ, το ζήτημα της καταβολής του Λονδίνου, δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα  στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών με την κυβέρνηση της  Theresa May, μετά την έναρξη της διαδικασίας  εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο του 2017. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει μακροπρόθεσμες  δεσμεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

References [ βιβλιογραφικές αναφορές] ↑ Times
   ( http://www.thetimes.co.uk/edition/news/may-set-to-reject-eus-demand-for-50bn-2qbmsrx3h tokoutsavaki.blogspot.gr/