...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

EVET = ΝΑΙ-HAYIR = ΟΧΙ ! Επιβάλλεται η προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο…!!

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η ανησυχία του περιβάλλοντος του Ερντογάν της αποτυχίας στο κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση μεγαλώνει όλο και περισσότερο, με συνέπεια να....
αυξάνεται και η τουρκική προκλητικότητα και ένας άκρατος και επικίνδυνος τυχοδιωκτικός οπορτουνισμός.

Σε μια καινούργια παντουρκική δημοσκόπηση του Κέντρου Ερευνών Avrasya που δημοσιεύεται στον αντιπολιτευόμενο τύπο, το όχι παίρνει 57,1%, ενώ το ναι μόνο το 42,4%. Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 3-9 Μαρτίου σε 26 επαρχίες της Τουρκίας με αντικείμενο 8 χιλιάδες 120 πολίτες.


Ενδιαφέρων είναι ότι στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν τώρα εκλογές, το κυβερνών ισλαμικό κόμμα AKP παίρνει το 45% πολύ πιο κάτω από τις τελευταίες εκλογές, το λαϊκό κόμμα της αντιπολίτευσης CHP, (κεμαλικοί) 31%, το εθνικιστικό ΜΗΡ πέφτει μετά την διάσπαση στο 9,6%μ δηλαδή κάτω από το όριο του 10% εισόδου στην βουλή, ενώ το φιλοκουρδικό HDP 10,3%.


Τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης δεν μπορεί να θεωρηθούν έγκυρα για μια χώρα σαν την Τουρκία, αλλά δείχνουν και ένα κλίμα μεγάλης αβεβαιότητας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Αυτή η αβεβαιότητα μεγαλώνει την νευρικότητα της Άγκυρας με ένα προκλητικό τυχοδιωκτισμό που θα τον δούμε στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Επιβάλλεται η προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο.
EVET = ΝΑΙ
HAYIR = ΟΧΙ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Nikosxeiladakis.gr