...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Το Forbes εξήγησε γιατί το «North Stream-2» τρομάζει μέχρι θανάτου την Ουκρανία

© RIA Novosti. Γκριγκόρι Sysoev Η θέση του κύριου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στην Γερμανική πόλη του Lubmin. Φωτογραφία αρχείου
ΜΌΣΧΑ, 11 Φεβρουαρίου — RIA Novosti. Η προοπτική της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου «Nord stream — 2» κάνει την Ουκρανία να  φοβάται.....
ότι δεν θα είναι σε θέση παίρνει  χρήματα για τη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, γράφει ο αρθρογράφος για το Forbes Κένεθ Raposa.

Τα έσοδα από τη διέλευση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τις αρχές, είναι περίπου το 10% του προϋπολογισμού της Ουκρανίας. Η εξαφάνιση αυτή της πηγής εσόδων για την οικονομία της ουκρανίας είναι  ένα μεγάλο πρόβλημα, το  λέει άρθρο.

Η απειλή γίνεται όλο και πιο έντονη, όπως και η «Gazprom» επιμένει στην κατασκευή του «Nord stream — 2» παράλληλα με το υπάρχον έργο Nord stream, παρά τις ενστάσεις της Πολωνίας. «Αν ο αγωγός κατασκευαστεί, η Ρωσία δεν θα έχει  πλέον ανάγκη για τον αγωγό μας», — αποσπάσματα του  συγγραφέας από τα λόγια του διευθυντή  της ουκρανικής «Naftogaz» Andrew Kobolyev.

Οι ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται να μαλάκωσαν  τη θέση τους για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου υπό την  πίεση των ιδιωτικών  εταιρειών  πετρελαίου, λέει ο  Raposa. Συγκεκριμένα, η Shell και η BASF πιστεύουν ότι ο αγωγός είναι αναγκαίος  για να εξασφαλιστεί  η Βόρεια Ευρώπη  με ρωσικό φυσικό αέριο. Στη νότια Ευρώπη, ανάλογο ρόλο έπαιξε το  «τουρκικό stream». Έτσι, ο αριθμός των αγωγών θα διπλασιαστεί, το  οποίο αφήνει την Ουκρανία να ελπίζει ότι θα διατηρήσει τον ρόλο της χώρας που θα  διαμετακομίζει το  φυσικό αέριο.

Επιπλέον, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι απίθανο ότι η Ουάσιγκτον θα ανησυχεί σοβαρά για τις επιπτώσεις του «Nord Stream – 2″ για την οικονομία της Ουκρανίας, σημειώνει ο συγγραφέας.

Το έργο «North Stream – 2» περιλαμβάνει την κατασκευή δύο γραμμών αγωγού φυσικού αερίου από την ακτή της Ρωσίας μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη βόρεια Γερμανία. Η μέγιστη χωρητικότητα του αγωγού θα είναι 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Ο αγωγός φυσικού αερίου της   «τουρκικής  Stream» θα πρέπει να περάσει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα προς την Τουρκία για  τις χώρες της νότιας Ευρώπης. Η δύναμη της κάθε μία από τις δύο γραμμές του αγωγού θα είναι ίσο με 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της inosmi.ru >>

References ↑ Forbes
   ( http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2017/02/09/russias-baltic-sea-pipeline-scares-the-life-out-of-ukraine/ ) ↑ inosmi.ru
   ( http://inosmi.ru/politic/20170211/238711027.html )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr