...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

EKTAKTO: Η Ρωσία έριξε πυρηνικές βόμβες – Ανιχνεύτηκε ραδιενεργό ιώδιο- 131 σε Ευρώπη-Νορβηγία-Φινλανδία-Κρίσιμες ώρες για το ανθρώπινο γένος

Τρόμος σε όλο το πλανήτη και πολύ περισσότερο στα ανόητα μέλη του ΝΑΤΟ που έφθασαν την κατάσταση σε τόσο οριακό σημείο ώστε να απειλείται ακόμη και η ύπαρξη του ανθρώπινου γένους...
H Ρωσία προχώρησε σε άκρως απόρρητες δοκιμές πυρηνικών όπλων κάτω από τη «μύτη» του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα να ανιχνευθεί ραδιενεργό ιώδιο  – 131 σε όλη την Ευρώπη-Φινλανδία-Νοβηγία και ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ να τρέχουν και να μην φθάνουν! Η Ρωσία ξεκάθαρα ετοιμάζεται να τα παίξει όλα για όλα και οχυρώνει τη Μόσχα με επιπλέον S-400!

Οι ΝΑΤΟικοί πλέον κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβίασε όλες της Συνθήκες για τα πυρηνικά όπλα. Αλλά ποιοι μιλούν;

Οι ΗΠΑ έστειλαν εσπευσμένα στην Ουαλία το αεροσκάφος εντοπισμού ραδιενέργειας και συλλογής πληροφοριών από πυρηνικές εκρήξεις, το Constant Phoenix, ένα WC-135C, μετά από δεκαετίες για να εντοπίσει πως, που και πότε η Ρωσία προχώρησε σε πυρηνικές δοκιμές! Είχαμε αναφέρει και χτες πως η Ρωσία έκανε γνωστό πως μπορεί να καταρρίψει δορυφόρους και να «τυφλώσει» το δυτικό ημισφαίριο. Ο συμβολισμός της κίνησης έπρεπε να είχε σημάνει ήδη συναγερμό…

Και αυτό γιατί το Γαλλικό Ινστιτούτο Προστασίας από την Ραδιενέργεια εντόπισε αύξηση της συγκέντρωσης του ραδιοϊσοτόπου ιώδιο – 131 στην Βόρεια Νορβηγία κοντά στο παλιό ρωσικό πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο αρχιπέλαγος Νοβάγια Ζεμλιά, όπως και στην Βόρεια Φινλανδία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το ιώδιο  – 131 έχει μικρό χρόνο ημιζωής και είναι ισότοπο που προκύπτει από την σχάση του ουρανίου – 235 ή από ραδιενεργά όπλα με βάση το πλουτώνιο.

Επίσης ασυνήθιστο είναι και το γεγονός ότι το ιώδιο ανιχνεύθηκε σε σωματιδιακή και όχι σε αέρια μορφή.

Φαίνεται ότι η Ρωσία αναβαθμίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, αναπτύσσοντας όχι μόνο οχήματα μεταφοράς αλλά και πυρηνικές κεφαλές.

Πιο αναλυτικά, το άκρως επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία  συστατικό Ιώδιο-131 (131I), ένα ραδιονουκλίδιο ανθρωπογενούς προέλευσης, ανιχνεύθηκε πρόσφατα σε μικρές ποσότητες στην ατμόσφαιρα στο επίπεδο του εδάφους στην Ευρώπη.

Αν πραγματοποιήθηκε υπόγεια έκρηξη τότε αυτή είναι δεν μπορεί να ανιχνευθεί από δορυφόρο, ενώ παραμένει μυστήριο η ισχύς της έκρηξης και το βάθος.

Πάντως σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο δεν παρατηρήθηκαν σεισμοί, έντασης μεγαλύτερης των 2,5 Ρίχτερ στην Βόρεια Ρωσία από τον Νοέμβριο του 2016

EKTAKTO: Η Ρωσία έριξε πυρηνικές βόμβες – Ανιχνεύτηκε ραδιενεργό ιώδιο- 131 σε Ευρώπη-Νορβηγία-Φινλανδία-Κρίσιμες ώρες για το ανθρώπινο γένος - Εικόνα0

Η προκαταρκτική έκθεση αναφέρει ότι  για πρώτη φορά εντοπίστηκε το 2017 στη βόρεια Νορβηγία . Ιώδιο-131 επίσης εντοπίστηκε  στη Φινλανδία, την Πολωνία, την Τσεχία , τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Το Ιώδιο-131 είναι ένα ραδιονουκλίδιο με μικρό χρόνο ημίσειας ζωής (Τ1 / 2 = 8:04 ημέρες). Η ανίχνευση αυτών των ραδιονουκλιδίων είναι απόδειξη μιας πρόσφατης πυρηνικής δραστηριότητας .

Εκτός από την απελευθέρωση του ιωδίου, η προέλευση του οποίου είναι ακόμη άγνωστη, οι κακές συνθήκες διασποράς λόγω της θερμικής διαστρωμάτωσης  της ατμόσφαιρας επηρέασαν και τα παρατηρούμενα επίπεδα συγκέντρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών ραδιονουκλιδίων , όπως ο μόλυβδος-210 (210Pb) , ή τα λεπτά σωματίδια (PM2,5 και PM10) που οδηγούν σε επεισόδια ρύπανσης, ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 4ης Ιανουαρίου.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι μόνο σωματίδια ιωδίου αναφέρθηκαν. Όταν αυτό αέριο είναι ανιχνεύσιμο,  είναι συνήθως κυρίαρχο και  εκτιμάται ότι είναι 3 έως 5 φορές υψηλότερο από οτιδήποτε άλλο στην ατμόσφαιρα .

Στη Γαλλία, το σωματιδίο 131 βρέθηκε σε μέτρηση 0:31 μBq / m3 με συνολική εκτίμηση  περίπου 1,5 μBq / m3. Τα επίπεδα αυτά δεν δημιουργούν ανησυχίες για την υγεία.

Τα δεδομένα έχουν αποστέλλει  ήδη μεταξύ των μελών ενός άτυπου ευρωπαϊκού δικτύου που ονομάζεται «το Δαχτυλίδι των πέντε οργανώσεων» που εμπλέκονται στην ακτινολογική επιτήρηση της ατμόσφαιρας. Στη Γαλλία, το ινστιτούτο IRSN είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της ραδιενέργειας της ατμόσφαιρας σε εθνική κλίμακα.

EKTAKTO: Η Ρωσία έριξε πυρηνικές βόμβες – Ανιχνεύτηκε ραδιενεργό ιώδιο- 131 σε Ευρώπη-Νορβηγία-Φινλανδία-Κρίσιμες ώρες για το ανθρώπινο γένος - Εικόνα1

pentapostagma