...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ποια είναι η «Λευκή Βίβλος» που θα διαλύσει την Ευρώπη;

Αινιγματικές όσο και ανησυχητικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προετοίμασε τους Ευρωπαίους για κοσμοιστορικές
αλλαγές στη γηραιά ήπειρο....


Ευρισκόμενος στη βελγική πόλη Λουβέν λα Νεβ, παρουσίασε το σχέδιο για την Ευρώπη των «δύο ή περισσοτέρων ταχυτήτων», όπου οι χώρες-μέλη δεν είναι απαραίτητο να είναι ενωμένες με τους ίδιους κανόνες και θεσμούς.

«Είναι ξεπερασμένο να φανταζόμαστε ότι όλοι κάνουμε μαζί το ίδιο πράγμα. Θέλουμε να προχωρήσουμε ως «28»; Ή μήπως θα πρέπει εκείνοι που θέλουν να προχωρήσουν ταχύτερα να μπορούν να το κάνουν, χωρίς να επηρεάζουν τους άλλους; Τα κράτη της Ε.Ε. δεν θα πρέπει εφεξής να συμπορεύονται σ’ όλους τους δρόμους «.

Μίλησε μέχρι και για τη λεγόμενη «Λευκή Βίβλο», την κωδική ονομασία του σχεδίου που θα παρουσιάσουν οι Βρυξέλλες προκειμένου να διασπαστεί η Ευρώπη στις «χώρες του πυρήνα» και τις…»περιφερειακές», κάτι που θα συμβεί από την επόμενη βδομάδα.

Κλείνοντας ο Γιούνκερ σημείωσε με ακόμη πιο αινιγματικό τρόπο:

«Θα μπορούσαν να παραμένουν σε «τροχιά» συνδεδεμένες στην Ε.Ε. και η Βρετανία μετά το Brexit ή η Τουρκία ή άλλοι, που δεν το ξέρουν ακόμη».

el.gr