...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Παραλαμβάνουμε τελικά τα «ΝΗ-90» …Τζάμπα Αποστρατεύτηκε ο Στρατηγός Μανωλάς!

Σήμανε Οπισθοχώρηση στο ΥΠΕΘΑ :Όπισθεν ολοταχώς σήμανε η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για το πρόγραμμα των Μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90 της Αεροπορίας Στρατού…
Που ήταν σε εκκρεμότητα!

HPIM1227_resized

Σύμφωνα με αναρτηθείσα στη Διαύγεια απόφαση που υπέγραψε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στις 31 Ιανουαρίου, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) εξουσιοδοτείται για την υπογραφή της Τροποποίησης υπ’ αριθμ. 5 της Σύμβασης, με την οποία ανοίγει πλέον ο δρόμος για την παραλαβή των ετοιμοπαράδοτων ελικοπτέρων NH-90 στον ΕΣ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τέσσερις τροποποιήσεις της αρχικής σύμβασης 034Α/03 για την απόκτηση συνολικά 20 ελικοπτέρων, εκ των οποίων 4 της έκδοσης Ειδικών Επιχειρήσεων, το πολύπαθο πρόγραμμα οδηγήθηκε σε εμπλοκή στις 19 Φεβρουαρίου 2015 μετά την πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου να διακόψει την εκτέλεση της σύμβασης, αρνούμενος την παραλαβή του 12ου ελικοπτέρου.HPIM1236_resized

HPIM1236_resized

Οι τότε Αρχηγοί ΓΕΣ ,ΓΕΑ και ΓΕΝ  στο  νέο Ελικόπτερο   της ΑΣ το ΝΗ90! «ΤΑΜΣ ΚΑΜΠΕΡΟΣ στο Πεδίο Βολής Κρανέας»

Μάλιστα, επειδή ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς εξέφρασε την άποψη πως το ελικόπτερο θα έπρεπε να αφιχθεί στην Ελλάδα, έστω χωρίς την υπογραφή του σχετικού πιστοποιητικού οριστικής παραλαβής, ο Π. Καμμένος προχώρησε στην αποστρατεία του.

Έγκυρες πηγές επισημαίνουν ότι τα κονδύλια για την υπογραφή της σύμβασης Eν Συνεχεία Υποστήριξης (FOS) των Ε/Π και την πληρωμή της τελευταίας δόσης για την ολοκλήρωση του προγράμματος είχαν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ για το 2015 …

Aλλά ουδέποτε εκταμιεύθηκαν λόγω των καταστροφικών χειρισμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές ενώ το Ελληνικό Δημόσιο κινδύνευσε να επιβαρυνθεί με αποθήκευτρα για τα ετοιμοπαράδοτα ελικόπτερα που φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η «διόρθωση» των άστοχων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ έρχεται μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, όπου εντωμεταξύ ανετράπη ο προγραμματισμός της Αεροπορίας Στρατού και διατηρήθηκε το κενό στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα στο νευραλγικό τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων, και σε μία περίοδο που οι ανάγκες για αξιόπιστα δικινητήρια ελικόπτερα γενικής χρήσης είναι κάτι παραπάνω από πιεστικές.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε κι από τη διάθεση Ε/Π NH-90 της Αεροπορίας Στρατού για τη λειτουργία του σταθμού αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο.

oh-58d-kiowa-warrior

 Βετεράνος : Τζάμπα αποστρατεύτηκε ο τότε Α/ΓΕΣ  Αντιστράτηγος Μανωλάς που ήταν υπέρμαχος των ΝΗ-90 και από ότι φαίνεται  έρχεται  πλήρως και η δικαίωσή του με τα Ελικόπτερα «OH-58D Kiowa  ,που ο Στρατηγός είχε επιτύχει την δωρεάν παραλαβή 150 E/Π απο τα Αποθέματα των ΗΠΑ ,και που θα έλυναν τα χέρια των διωκτικών αρχών για το Προσφυγικό  στα νησιά και  της Εγκληματικότητας των Αλβανών Ληστών στα Βόρεια Σύνορα μας !

veteranos.gr