...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Η Γαλλία φλέγεται η Λεπέν έρχεται; 900 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν σ΄ένα βράδυ!

Το μέλλον της ΕΕ για πολλούς είναι πια προδιαγεγραμμένο. Οδηγείται στη διάλυση. Τον ερχόμενο Μάϊο ενδέχεται οι προβλέψεις αυτές να επαληθευτούν....
Οι Γαλλικές εκλογές θα κρίνουν το μέλλον της Ευρώπης. Αν η Μαρί Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές, η ΕΕ δεν θ΄ αποφύγει την κατάρρευση. Η Λεπέν είναι βέβαιο ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών με άνεση. Αν θα καταφέρει να κερδίσει την προεδρία είναι ένα ερώτημα.

Δεν μοιάζει πια καθόλου απίθανο να το δούμε κι αυτό. Η Γαλλία φλέγεται. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το θέμα της μετανάστευσης απασχολεί τους Γάλλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στη Γαλλία είναι μεγάλες και διαρκώς διευρύνονται. Τα όσα έγιναν τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ενδεικτικά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ πάνω από 900 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές λόγω εμπρησμών στη Γαλλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσαν σήμερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

   Χθες Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι 650 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο αριθμός των εμπρησμών αυτοκινήτων μειώθηκε κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια.

   Όμως σήμερα η εφημερίδα Le Parisien γράφει –επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ– ότι συνολικά 945 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές από τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) την 31η Δεκεμβρίου ως τις 05:00 της 1ης Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των επεισοδίων αυτού του είδους αντιθέτως αυξήθηκε κατά 17,5% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

   Οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει μετατραπεί σε κάτι σαν «παράδοση» στα προάστια των γαλλικών πόλεων μετά τις ταραχές του 2005.