...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ....

Πηγή:

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Ερντογάν : μπορώ να γίνω λαθρέμπορας πετρελαίου και στο ΑΙΓΑΙΟ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μας είπε κότες ο λαθρέμπορας και  ο κλεφτοκοτάς σουλτάνος.
Λαθρεμπόριο ψυχών και πετρελαίου. Αυτή  είναι η ανάπτυξη της Τουρκίας...

 ¨Τούρκος αρθρογράφος παρουσιάζει τον Ερντογάν ως όμηρο των ΗΠΑ και της Ρωσίας, για τις παράνομες σχέσεις του με τους τζιχαντιστές, τον ISIS και τον ιρανοαζέρο Ριζά Σαρράφ, που είναι προφυλακισμένος στις ΗΠΑ.¨ 10 Ιουλίου 2016, 4:59 του Αχμέτ Γκιουρσόυ Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης, πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/07/ 
«Την σύνδεση της οικογένειας του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το λαθρεμπόριο πετρελαίου του «Ισλαμικού Κράτους» αποκαλύπτουν τα emails του τούρκου υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που διέρρευσε το Wikileaks.
Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μία μαρξιστική τουρκική οργάνωση χάκερ, η Red Hack, υποστήριξε ότι έχει πρόσβαση σε περίπου 20 γιγαμπάιτ δεδομένων από τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του Αλμπαϊράκ.
Οι κατηγορίες κατά της τουρκικής κυβέρνησης και ειδικότερα του Αλμπαϊράκ έγιναν πολύ πιο έντονες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικές δυνάμεις, στις 24 Νοεμβρίου του 2015. Εκτός των κυρώσεων που επέβαλε στην Τουρκία, η Ρωσία κατήγγειλε ότι ο Ερντογάν και η οικογένεια του εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Για να υποστηρίξει τις καταγγελίες της, η Ρωσία προσκόμισε και εικόνες από δορυφόρο, στις οποίες αποκαλύπτονται οι δρόμοι που ακολουθεί το πετρέλαιο για να φτάσει από εδάφη του ISIS στην Τουρκία.» thepressproject.gr http://www.triklopodia.gr/ 
6 Δεκεμβρίου 2016

Τα Wikileaks δείχνουν σχέσεις Ερντογάν - ISIS
https://youtu.be/Dvrwbth7nZE

Έμεινε με την όρεξη η σουλτανική οικογένεια όταν έκλεισε το λαθρεμπόριο πετρελαίου στην Συρία και στο Ιράκ και τώρα ψάχνει για νέες αγορές αλλά στο τζάμπα πάλι.

Να γιατί ο σουλτανίσκος επιδεικνύει στις μέρες μας   την χειρότερη συμπεριφορά στις προκλήσεις και τις παραβιάσεις  στο ενεργειακό Αρχιπέλαγος.
Δεν νοιάζεται τόσο πολύ για τα νησιά μας  ή για την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης αλλά  τον ενδιαφέρουν τα πλούσια σε ενέργεια γεωλογικά αντίκλινα του ΑΙΓΑΙΟΥ για να συνεχίσει  το πλιατσικολόγημα  που άφησε στην μέση στην Συρία.
Οι φήμες ομιλούν για παρασκήνιο αντιπαροχών μεταξύ Κουρδικού και Αιγαίου κάτι που πρωτο επισημάναμε πριν χρόνια  όταν οι εδώ τουρκολάγνοι έδιναν γη και ύδωρ στις διπλωματικές ικανότητες του Ερντογάν.
Φυσικά ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον και η αλήθεια του ΚΥΡΙΟΥ μένει εις τον αιώνα.
Η τουρκία έχει τόσα εσωτερικά  προβλήματα και αντί να κάτσει στα αυγά της , τα σπάζει και θα κάνει σύντομα ομελέτα.
Να γιατί ο σουλτάνος ψάχνει για να βρει κότες.
Αλλά η μόνη κότα με τα χρυσά αυγά   και  κυκλοφορεί στην περιοχή   μας  είναι όλο το πολιτικο-στρατιωτικό σύστημα στην τουρκία που δουλεύει  με σκοπό πώς να κερδίσει χρόνο επιβίωσης και να διασφαλίσει τα κλεμμένα από τις πρόσφατες αρπαγές στην Συρία.
Και φυσικά νομίζει ο σουλτάνος και η αυλή του ότι μπορεί να ¨δουλέψει¨ τις ήδη χαραγμένες στρατηγικές επιλογές της Αμερικής και της Ρωσίας εκμεταλλευόμενος την κόντρα που έχουν ανοίξει από την Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια.
Εδώ είναι και το πιο επικίνδυνο σημείο  για την Ελλάδα διότι και οι δυο υπερδυνάμεις έχουν κάθε λόγο, να ερεθίσουν την τουρκία για να τους δοθεί η ευκαιρία να προχωρήσουν στην ανακατασκευή όλης της περιοχής  με πρώτιστη προτεραιότητα   τον επανασχεδιασμό  της ναυσιπλοΐας των ΣΤΕΝΩΝ  αποκομίζοντας η κάθε μία το μεγαλύτερο όφελος. 
Με βάση αυτό το σκεπτικό είναι πολύ πιθανόν να μας αφήσουν να βγάλουμε μόνοι μας τα κάστανα από την φωτιά στο ΑΙΓΑΙΟ και από αυτό που έρχεται , όπως έκαναν και στην τραγωδία του Κυπριακού για να έρθουν μετά να επανακαθορίσουν τις θέσεις τους πάνω σε νέα δεδομένα.
Δουλεύουν αυτοί, δουλεύει και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με το δικό του ΣΧΕΔΙΟ για να σπάσουν τα μούτρα τους οι ζητούντες την αδικία.
Τελικά Σουλτάνε δεν προλαβαίνεις να γίνεις λαθρέμπορας πετρελαίου στο ΑΙΓΑΙΟ.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας