ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ....

Πηγή:

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ… Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η …. !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ… Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η …. !!!
Εβδομάδα υπερκαταιγίδων….

Αναμένεται να έχουμε ιδιαίτερα ισχυρές καταιγίδες και πολλές βροχές, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της εβδομάδα και μετά.
Την Δευτέρα 7/11 αναμένεται κακοκαιρία στο Ιόνιο πέλαγος και γενικότερα στην δυτική Ελλάδα.
xartis
xartis
Την Τρίτη 8/11 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες θα πλήξει την Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Ιόνιο, την Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα καθώς και την δυτική, βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανές οι πλημμύρες στην Μακεδονία, την Ήπειρο, το Ιόνιο, την δυτική Θεσσαλία και την δυτική Στερεά Ελλάδα.
xartis1
xartis1
Την Τετάρτη 9/11, πανίσχυρη κακοκαιρία θα πλήξει όλη την Ελλάδα με ακραία καιρικά φαινόμενα. Ιόνιο, Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και ανατολικό, βορειοανατολικό Αιγαίο θα δεχτούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής που ενδέχεται να οδηγήσουν σε πλημμύρες. Τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα ιδιαίτερα στην βόρεια, κεντρική, ανατολική και νότια Ελλάδα. Ισχυρές καταιγίδες θα χτυπήσουν τόσο την Θεσσαλονίκη, όσο και την Αθήνα αλλά και την Πάτρα. Πυκνά χιόνια θα πέσουν σε όλα τα βουνά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας αλλά και σε ορεινά τμήματα πάνω από τα 1000-1100 μέτρα στην Ήπειρο και την Μακεδονία. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση. Οι βοριάδες θα αγγίζουν στα πελάγη ακόμα και τα 8-9 τοπικά και 10 μποφόρ.
xartis2
xartis2
Την Πέμπτη 10/11 τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελοπόννησο αλλά και το νότιο και ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βορειοδυτικής Ελλάδας πάνω από τα 800 περίπου μέτρα. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω αισθητή πτώση και οι βοριάδες θα αγγίζουν στα πελάγη και τα 8-9 μποφόρ.
xartis3
xartis3
Την Παρασκευή 11/11 πανίσχυρη κακοκαιρία θα πλήξει όλη την Ελλάδα με ακραία καιρικά φαινόμενα. Ιόνιο, Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και ανατολικό, βορειοανατολικό Αιγαίο θα δεχτούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής που ενδέχεται να οδηγήσουν σε πλημμύρες. Τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα ιδιαίτερα στην βόρεια, κεντρική, ανατολική και νότια Ελλάδα. Ισχυρές καταιγίδες θα χτυπήσουν τόσο την Θεσσαλονίκη, όσο και την Αθήνα αλλά και την Πάτρα. Πυκνά χιόνια θα πέσουν σε όλα τα βουνά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας αλλά και σε ορεινά τμήματα πάνω από τα 1100-1200 μέτρα στην Ήπειρο και την Μακεδονία. Η θερμοκρασία σε άνοδο. Οι νοτιάδες θα αγγίζουν στα πελάγη ακόμα και τα 8-9 τοπικά και 10 μποφόρ.
xartis4
hellasforce.com
xartis4