ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ....

Πηγή:

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Το ρωσικό λόμπι δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και ανησυχεί ευρωπαίους και αμερικάνους….

savidis-putin-velopoulos
Η κρίση  έκανε αρκετούς ´Ελληνες να θεωρήσουν ότι οι ευθύνες της Δύσης γι ´αυτήν είναι μεγάλες, αφού σε μεγάλο βαθμό αυτή την προκάλεσε και τη διαχειρίστικε προς όφελος της....


Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς, ότι για κάποιους ´Ελληνες, η κατάσταση είναι ανάλογη με εκείνη των προεπαναστατικών χρόνων, όταν τη λύτρωση από τον οθωμανικό ζυγό τη συνέδεαν με το «ξανθο γένος».

Φλογεροί υποστηρικτές του Πούτιν στην Ελλάδα θεωρούν, ότι τώρα ήρθε η ώρα τους. Για αυτούς υπάρχει μόνο μια λύση : «η προσέγγιση της Ελλάδας στον Πρόεδρο Πούτιν.

Ο πλέον προβεβλημένος από αυτούς είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έχτισε στην Ελλάδα μια αυτοκρατορία και εκπροσωπεί στην Αθήνα τα συμφέροντα της Ρωσίας».

Συχνές αναφορές γίνονται στον όμιλο Agrocom, στον οποίο ανήκουν περισσότερες από 40 επιχειρήσεις με 15.000 εργαζόμενους, ενώ το αμερικανικό περιοδικό Forbes τον κατέταξε το 2013 στη σειρά 30 ανάμεσα στους πλουσιότερους Ρώσους.

Από το 2012 ο Σαββίδης είναι μέλος του συμβουλίου διεθνών σχέσεων του Προέδρου της Ρωσίας.

Γνωστές είναι άλλωστε οι δηλώσεις του Ρώσου κροίσου ότι η «διάσωση της Ελλάδας βρίσκεται στον ορθόδοξο κόσμο, στον οποίο η Ρωσία είναι η πιο πλούσια χώρα».

Φυσικά, ο επιχειρηματίας έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό από την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του ΠΑΟΚ το 2012 και στο ποσό των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε για να αποκτήσει τη μια από τις τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες.

Για το λόγο αυτό, χτυπάνε καμπανάκια σε διάφορα κέντρα εξουσίας εκτός Ελλάδας. 

Λέγεται ότι η ενδεχόμενη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού του Σαββίδη προκαλεί σύγχυση σε Αμερικανούς παρατηρητές. Διερωτώνται πόσο μακριά μπορεί να πάει ο Σαββίδης, ο άνθρωπος του Πούτιν στην παραδοσιακά προς τη Δύση προσανατολισμένη Ελλάδα.

Ένα ακόμα πρόσωπο είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, γεννημένος στην Γερμανία, υπερσυντηρητικός, βαθιά θρησκευόμενος, δημοσιογράφος, χαρισματικός ρήτορας που ακόμα και τα παιδιά τον γνωρίζουν στην Ελλάδα. 

Το όνομα του νέου ρωσόφιλου κόμματος είναι ‘Ελληνική Λύση’.

Εντοπίζει όμως τη λύση πολύ λιγότερο στους πρόποδες της Ακρόπολης, όπως υπονοεί το όνομα του κόμματος και πολύ περισσότερο στη μακρινή Μόσχα. Διότι η «υποταγή της Ελλάδας στη Δύση»και στα κέντρα εξουσίας στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον, είναι η ΄ρίζα του κακού’ σύμφωνα με τον Βελόπουλο.

Του Γ.Σμουρδιά