...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ....

Πηγή:

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ! Να γιατί ψήφισαν Τραμπ…

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ! Να γιατί ψήφισαν Τραμπ…
Σύμφωνα με το άρθρο του Πέτρου Κασφίκη, ανταποκριτή της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ,...
στο mignatiou.gr, το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 8 Νοεμβρίου οι κάλπες άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, φέρνοντας στο παγκόσμιο προσκήνιο τις έντονες εσωτερικές αντιθέσεις μιας χώρας η οποία εμφανίζεται περισσότερο πολιτικά, οικονομικά, και κοινωνικά διχασμένη από ποτέ.

Ο δημοσιογράφος αναρωτιέται ποιες είναι, λοιπόν, οι ρίζες της οργής που επέτρεψαν στον πολιτικό τυφώνα Τραμπ να σαρώσει την Ουάσινγκτον? Και κυρίως ποιο είναι το προφίλ των ανθρώπων που απαιτώντας «να πάρουν πίσω την χώρα τους» γιγάντωσαν ένα ολόκληρο κίνημα που στοιχήθηκε πίσω από την πιο αμφιλεγόμενη μορφή της πρόσφατης αμερικανικής πολιτικής ιστορίας?

«Into the Trumplands» είναι ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό στην Δυτική Βιρτζίνια που φιλοδοξεί να ρίξει φως στις ρίζες της οργής των Αμερικανών καταγράφοντας την αθέατη όψη μιας σκληρής πραγματικότητας που αποτελεί μέρος της καθημερινότητας για ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

untitled-8-500x333

Εγκαταλελειμμένο λιγνιτωρυχείο στην πόλη Γκάρι (Φωτογραφία: Δημήτρης Μανής/mignatiou.com)

untitled-9

Είναι οι ψηφοφόροι του Τραμπ λευκοί εθνικιστές που με βασική πυξίδα τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία οδηγήθηκαν στις κάλπες? Είναι αμόρφωτες λαϊκές μάζες που λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης παραπλανήθηκαν από έναν ταλαντούχο δημαγωγό? Ή μήπως στις εκλογές του 2016 γίναμε μάρτυρες του χρονικού ενός προαναγγελθέντος ξεσηκωμού των απλών καθημερινών ανθρώπων απέναντι σε ένα πολιτικό και οικονομικό κέντρο που εδώ και πολλά χρόνια είχε σταματήσει να αφουγκράζεται και να δίνει λύσεις στις ανάγκες τους? Είναι πολλές οι μετεκλογικές θεωρίες που κυκλοφορούν.

Ταξιδέψτε «Into the Trumplands», βυθιστείτε στην πραγματικότητα ενός νέου μικρόκοσμου μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών του, και μετά βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι ψηφοφόροι του Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους:


crashonline.gr