...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΠΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ....

Πηγή:

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Η «ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ» ΒΑΖΕΙ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ!

Η «ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ» ΒΑΖΕΙ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ!

ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΑΚΑ!
Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη επίθεσης στην de facto πρωτεύουσα της Daesh, τη Raqqa....


Η υπό κουρδική ηγεσία ομάδα SDF, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συντονίσουν τις δράσεις με το να «παρέχουν εναέρια κάλυψη» κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Raqqa.

Η επίσημη ανακοίνωση στα αγγλικά.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέληξαν σε οριστική συμφωνία με τον διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) ότι δεν θα υπάρξει κανένας ρόλος» για την Τουρκία, ούτε για τους αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα, στην επιχείρηση «Οργισμένος Ευφράτης», τόνισε ένας εκπρόσωπος του αραβοκουρδικού συνασπισμού, ο Ταλάλ Σέλο.

Η χερσαία επιχείρηση στην Raqqa θα πραγματοποιείται μόνο από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, δήλωσε η SDF, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ein Issa κοντά στη Raqqa.

«Εμείς, στη γενική διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σας δίνουμε τα καλά νέα της έναρξης της μεγάλης στρατιωτικής μας επίθεσης για την απελευθέρωση της πόλης της Raqqa και των προαστίων της από τα νύχια των τρομοκρατικών δυνάμεων του σκοτεινού κόσμου, που εκπροσωπούνται από τη Daesh (ISIS ), η οποία έκανε την πόλη την πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτο της,», δήλωσε μια γυναίκα διοικητής του SDF, σε τηλεοπτική δήλωση.

Η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα ονομάστηκε «Η οργή του Ευφράτη» (The Wrath of the Euphrates, #wrathofeuphrates). Η SDF είπε ότι έχει δημιουργήσει ένα κέντρο διοίκησης για την επιχείρηση στη Raqqa και κάλεσε τους πολίτες της πόλης να εγκαταλείψουν περιοχές όπου οι τρομοκράτες της Daesh είναι παρόντες.

Οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια ομάδα ανταρτών, που κατά κύριο λόγο αποτελείται από Κούρδους μαχητές, καθώς και αραβικές δυνάμεις και Τουρκμένους, οι οποίοι από κοινού αγωνίζονται ενάντια στη Daesh. Οι κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) είναι η κύρια δύναμη της ομάδας SDF, ενώ περίπου 30.000 μαχητές θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, η οποία αποτελεί μέρος της υπό αμερικανικής ηγεσίας συμμαχίας κατά της Daesh, είπε ότι η επιχείρηση στη Raqqa θα πρέπει να ξεκινήσει εν μέσω της επίθεσης στη Μοσούλη στο Ιράκ. «Πιστεύω ότι θα είναι απαραίτητο¨, τόνισε ο Jean-Yves Le drian στο ραδιόφωνο Europe 1.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ashton Carter, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συζητούν το ρόλο της Τουρκίας στην επιχείρηση με στόχο την απελευθέρωση της Raqqa, αλλά πρόσθεσε ότι η εκστρατεία θα προχωρήσει, σύμφωνα με το σχέδιο ανεξάρτητα από την έκβαση αυτών των συνομιλιών.

Την ίδια ημέρα, ανέφερε επίσης ότι οι τοπικές δυνάμεις θα είναι αυτές που θα είναι επιφορτισμένες με την επιχείρηση, προκειμένου να κάνουν τη νίκη επί της Daesh «διαρκείας».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη στρατιωτική επιχείρηση με στόχο να την απελευθέρωση της Raqqa εάν κουρδικές μονάδες λάβουν μέρος σε αυτήν.

Στη δημοσιότητα βίντεο της SDF μετά την ανακοίνωση της έναρξης της στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράκα:hellasforce.com