.ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. . . . . .

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Ανάσα δεν πήραν τα Τούρκικα στο Αιγαίο … Ήταν σε κλοιό των Τίγρεων της 335Μ με το που απογειώθηκαν!

Ανάσα δεν πήραν τα  Τούρκικα στο Αιγαίο … Ήταν σε  κλοιό των Τίγρεων της 335Μ με το που απογειώθηκαν!
Σε  Αναβάθμιση των Αναχαιτίσεων  κατά των Τουρκικών Μαχητικών προχώρησε το ΑΤΑ και έριξε στη Μάχη  τους  Άσσους της 111 ΠΜ ,αλλά και τις Τίγρεις της 335Μ της 116 ΠΜ  της Αεροπορικής Βάσης  Αράξου!...


Τρεις εμπλοκές στο Βόρειο Αιγαίο Δυτικά της Λέσβου σε διάστημα λίγων λεπτών  την ώρα που  2 F-16 Μαχητικά της 117 ΠΜ  αναχαίτισαν και ενεπλάκησαν με 4 Τούρκικα  να είναι όλα Οπλισμένα ! «Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου» …Όπου συνολικά τα Τούρκικα Μαχητικά ήτα οκτώ τον αριθμό !

Ανάσα δεν πήραν τα  Τούρκικα στο Αιγαίο … Ήταν σε  κλοιό των Τίγρεων της 335Μ με το που απογειώθηκαν! - Εικόνα1

Την επόμενη ημέρα 4 Νοεμβρίου  οι Τίγρεις  περιπολούσαν  στον αέρα και αναχαίτισαν  τον  σχηματισμό  μιας Τετράδας από Τούρκικα , αλλά και ένα ζευγάρι που επιχείρησε να προστατεύσει την Τετράδα ,που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν νέοι εκπαιδευόμενοι Τούρκοι Χειριστές ,που επιχειρούσαν τις πρώτες τους «εισβολές» !

Μόνο  με το που βρέθηκαν όμως στο κλοιό  των Τίγρεων  της 335Μ  ,πήραν χαμπάρι οτι δεν τους έπαιρνε …Αναχαιτίστηκαν άπαντα τα Τούρκικα  Μαχητικά χωρίς να μπορέσουν να κάνουν  καν Παραβιάσεις!

Ανάσα δεν πήραν τα  Τούρκικα στο Αιγαίο … Ήταν σε  κλοιό των Τίγρεων της 335Μ με το που απογειώθηκαν! - Εικόνα2

H 335 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σήμερα η Ισχυρότερη   Μονάδα όχι μόνο της ΠΑ, αλλά ίσως και σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό βραχίονα του ΝΑΤΟ.

Εφοδιασμένη με τα νέα  F-16C/D Block 52M, οι χειριστές της διαθέτουν ένα ικανότατο μαχητικό εφοδιασμένο με τα πλέον προηγμένα συστήματα και ειδικά πυρομαχικά, τα οποία και  αξιοποιούν σήμερα στο 100% με σκληρή και εντατική εκπαίδευση.

Το ΑΤΑ έχει διαβάσει και έχει προβλέψει τις Τούρκικες πτήσεις στο Αιγαίο …Αλλά η Οικονομική δυσπραγία  της Ελληνικής Οικονομίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια ώστε να έχουμε  ανά πάσα στιγμή όσα μαχητικά χρειαζόμαστε στον Αέρα!

Μια πιθανή αναβάθμιση  όμως των Μαχητικών μας των  «F-16  σε F-16 BLK 52 (Advanced)»  όπως διαπιστώθηκε στην πράξη , θα ήταν το ιδανικότερο αυτήν την χρονική στιγμή για την Αεροπορία  μας !

Η 335 Μοίρα  των Τίγρεων από το 2009 μετά την απόσυρση των Θρυλικών Α-7 Αναβαθμίζεται και αποτελεί το μακρύ  δόρυ της Πολεμικής μας Αεροπορίας!

Ανάσα δεν πήραν τα  Τούρκικα στο Αιγαίο … Ήταν σε  κλοιό των Τίγρεων της 335Μ με το που απογειώθηκαν! - Εικόνα3

Από το 2009  ξεκινά μία νέα εποχή τόσο για την 335Μ όσο και για την Π.Α. γενικότερα. Η Μοίρα σταματά πλέον να πετά με τα Α-7 Ε και αρχίζει να παραλαμβάνει τα ολοκαίνουρια Α/Φ τέταρτης γενιάς F-16 BLK 52 (Advanced), στις καινούριες της εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν στο χώρο της 116ΠΜ.

Η παραλαβή τους ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 ενώ από τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου η Μοίρα αναλαμβάνει να εντάξει στην οπλοστάσιο της Π.Α. το πλέον σύγχρονο Α/Φ τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου όπλων όπως το JSOW-JDAM, του συστήματος LINK-16 , καθώς και του καινούριου RECCE POD.

Πλέον οι χειριστές της 335Μ αναλαμβάνουν να εκτελέσουν όλη την γκάμα Αεροπορικών αποστολών μέρα και νύχτα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αφού το Α/Φ με το οποίο είναι εξοπλισμένη η Μοίρα είναι ικανό να εκτελέσει με την ίδια αποτελεσματικότητα όλες τις αποστολές της Π.Α. και του ΝΑΤΟ.

Έτσι οι χειριστές της 335Μ συνεχίζουν την ένδοξη ιστορία της πετώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τόσο του Ελληνικού εναέριου χώρου , όσο και του Ευρωπαϊκού ουρανού
 με τα Α/Φ F-16 BLK 52.