Από αρχαιοτάτων χρόνων η ελληνική βοτανολογία δίνει τις λύσεις για εκατοντάδες παθογένειες και ασθένειες του ανθρώπινου οργανισμού.....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΩΧ! ΜΕΣΑ (!) ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΙΑ Μ.Κ.Ο., ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ 2.500 τ.μ., για να φιλοξενήσει…20 (;;;) παιδάκια….

reportaznet-hotspot1
Ο ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο! ΜΟΝΟ ΓΙΑ …20 ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΕ Η Μ.Κ.Ο. ΟΛΟ ΑΥΤΟ;;;;;;;;


ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ… ΒΕΒΑΙΩΣ… Σε κλίμα ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ, διεξήχθη η συζήτηση, το βράδυ της παρελθούσης Τρίτης, στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιώς, για την δημιουργία από ΜΚΟ, δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε κτίριο, στο Ε΄Δημοτικό Διαμέρισμα!

Δεκάδες κάτοικοι που αντιδρούν, ήταν παρόντες στην συνεδρίαση και αρκετοί εξ΄αυτών παρενέβαιναν, όταν οι απόψεις που διατυπώνονταν από δημοτικούς συμβούλους, δεν συνέπιπταν με τις δικές τους.

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, η ΜΚΟ ‘PRAKSIS’, νοίκιασε ένα ιδιωτικό κτίριο, που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως σχολείο, για να εγκαταστήσει τα προσφυγόπουλα…
Σε επικοινωνία που είχε με τους υπεύθυνους της ΜΚΟ, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τον διαβεβαίωσαν – όπως τουλάχιστον ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο – ότι θα είναι μόνο …20 τα παιδιά!

Ο κ. Μώραλης τάχθηκε ΥΠΕΡ της δημιουργίας της δομής, τονίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Για τον λόγο αυτό, είπε, η Πολεοδομία του δήμου σταμάτησε τις εργασίες, που είχαν ξεκινήσει στο κτίριο, επειδή δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια.
Παράλληλα, σημείωσε, «είναι για εμένα αδιανόητο, σε μια πόλη που δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια (;) από Έλληνες και ξένους, για την προσπάθεια που κατέβαλε, προκειμένου να σιτίσει και να παρέχει μια σειρά κρίσιμων υπηρεσιών σε χιλιάδες (Έλληνες κύριε δήμαρχε; Έ; ) ανθρώπους – που κακώς βέβαια παρέμειναν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο λιμάνι του Πειραιώς – να υπάρχουν φωνές, ενάντια στην στέγαση ανηλίκων ασυνόδευτων παιδιών».

Επεσήμανε δε, ότι σε μια πόλη 200.000 κατοίκων, όπως ο Πειραιάς, «είναι βέβαιο ότι και μεγαλύτερος να ήταν (!) ο αριθμός, δεν θα ήταν ικανός να διαταράξει τη λειτουργία της και απλά θα επιβεβαίωνε για ακόμα μια φορά την φιλοξενία της». («Συγκινητικότατος» ο κ.δήμαρχος, τι λέτε;)
Επίσης, κατήγγειλε όσους «επιχειρούν με τοποθετήσεις, ή γραπτές αναφορές, να κάνουν λόγο για ‘hot spot’, ή δεν γνωρίζουν τι αυτό σημαίνει, ή επιχειρούν να τρομάξουν τους κατοίκους, για άλλους φυσικά λόγους και άλλες επιδιώξεις, λες και οι κάτοικοι δεν μπορούν να διακρίνουν το ‘hοt spot’ από μια οργανωμένη φιλοξενία 20 ανήλικων παιδιών»…

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Κάρλες, διερωτήθηκε, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑ ΓΕ η ΜΚΟ, ενοικίασε ένα ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ κτίριο 2.500 τ.μ. εάν σκοπό έχει, να φιλοξενήσει ΜΟΝΟ …20 παιδιά;

Ακόμη επισήμανε τη γειτνίαση του χώρου, με ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και πρότεινε να μεταφερθεί σε κτίριο, που έχει ο δήμος ΑΛΛΟΥ!

(Από το ιστολόγιο της ‘αντιπληροφορήσεως’/ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»)