...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΠΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ....

Πηγή:

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Οι ανακοινώσεις του Ερντογάν φέρνουν τον ρωσικό Στόλο σε Αιγαίο και Μεσόγειο

4b9cd81c726dcba2c058f4085e146862_l
Η σκέψη του Ερντογάν να ανοίξει, στο πλαίσιο του νέο-οθωμανισμού, συνοριακά θέματα σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή....


από την Θράκη μέχρι την ανατολική Ευρώπη και από το Ιράκ και την Συρία μέχρι το Μαρόκο, φέρνει μια σύγκρουση στην ευρύτερη περιοχή όλο και πιο κοντά.

«Τα φυσικά σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας. Θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Εμείς, βέβαια, εκφράζουμε το σεβασμό μας για τα φυσικά σύνορα, αλλά δεν μπορούμε να χαράξουμε σύνορα στην καρδιά μας, ούτε θα το επιτρέψουμε. Κάποιοι μας ρωτούν “γιατί ενδιαφέρεστε για το Ιράκ, γιατί ενδιαφέρεστε για τη Συρία”. Μας ρωτούν “γιατί νοιάζεστε για την Γεωργία, την Ουκρανία, την Κριμαία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καραμπάχ, τα Βαλκάνια, τη Βόρειο Αφρική”. Αυτά τα ερωτήματα μπορούν να επεκταθούν. Πάντως, παρατηρείστε ότι κανείς δεν ρωτά τις χώρες που έρχονται σε εμάς από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων “τι δουλειά έχετε εκεί”. Κανένα από αυτά τα μέρη για τα οποία μας ρωτούν “τι δουλειά έχετε εκεί” δεν είναι ξένα σε εμάς. Σας ρωτώ για την Ριζούντα, αγαπητοί μου αδελφοί. Πώς είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε την Ριζούντα από το Μπατούμι; Ή πώς είναι δυνατό να σκεφτούμε την Ανδριανούπολη ξεχωριστά από τη Θεσσαλονίκη ή το Κάρτζαλι; Πώς μπορείτε εσείς να θεωρήσετε ότι το Γκαζιαντέπ και το Χαλέπι, το Μαρντίν, η αλ-Χασάκα, ή η Σύρτη και η Μοσούλη είναι μέρη που δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο; Βλέπετε κάτι από εμάς σε κάθε χώρα της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, μεταξύ της επαρχίας Χατάι και του Μαρόκου. Σίγουρα συναντάτε τα ίχνη ενός από τους προγόνους μας σε κάθε βήμα σας (κατά τα εδάφη που εκτείνονται) από τη Θράκη στην Ανατολική Ευρώπη» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε πανεπιστήμιο που φέρει το όνομά του στην επαρχία της Ριζούντας.

Οι Ρώσοι, οι οποί θέλουν να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, έστειλαν, υπό αυτές τις συνθήκες,ομάδα πολεμικών πλοίων υπό το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» και το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Πιότρ Βελίκι» («Μέγας Πέτρος»), στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

«Σύμφωνα με το πρόγραμμα πολεμικής ετοιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας στις 15 Οκτωβρίου, στις 15.00 ώρα Μόσχας ξεκίνησε η αποστολή της ναυτικής μοίρας με επικεφαλής ρωσικό αεροπλανοφόρο του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας, σε περιοχές του Βορειοανατολικού Ατλαντικού και της Μεσογείου.

Στην μοίρα συμμετέχουν το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Κουζνετσόφ», το βαρύ πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό ‘Μέγας Πέτρος, τα δύο ανθυποβρυχιακά πλοία ‘Σεβεραμόρσκ’ και ‘Αντιναύαρχος Κουλακόφ’», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας.

Όπως μεταδίδεται από το Ria Novosti, η αεροπορική πτέρυγα του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» απαρτίζεται από αεροσκάφη Su33 και Su 25, καθώς και ελικόπτερα Ка-27/Ка29.

Επιπλέον, το βαριά εξοπλισμένο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Κουζνετσόφ», φέρει πυραύλους κατά πλοίων του συστήματος «Granit» (12 εκτοξευτήρες πυραύλων κάτω από πρωραίο άκρο του καταστρώματος πτήσης) αντιαεροπορικά συστήματα «Κινζάλ» (4 συστοιχίες με 192 πύραυλους) και «Κόρτικ» (8 συστοιχίες 256 πύραυλοι και 48.000 βλήματα).