...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΠΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ....

Πηγή:

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ο Ας Κάρτερ έδωσε «άδεια» στον Ερντογάν να εισβάλει στο Ιράκ – Άνοιξε ο «ασκός»;

Ο Ας Κάρτερ έδωσε «άδεια» στον Ερντογάν να εισβάλει στο Ιράκ – Άνοιξε ο «ασκός»;
«Τινάζει» στον αέρα τη Μέση Ανατολή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, ο οποίος σύμφωνα με την τουρκική Yeni Safak φέρεται να δήλωσε, μετά τη συνάντησή του....
με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Τουρκία πρέπει να εμπλακεί στην επιχείριση απελευθέρωσης της Μοσούλης.

Τα σχόλια του Ας Κάρτερ, που αποτελούν πλήρη ανατροπή στη στάση των ΗΠΑ μέχρι τώρα απέναντι στην Τουρκία, έγιναν ύστερα από συναντήσεις που είχε με τον Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Φικρί Ισίκ.

Ο Κάρτερ βρίσκεται στην Άγκυρα για να συζητήσει με τους Τούρκους σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρισης «Ασπίδα του Ευφράτη» στη βόρεια Συρία, την πολιορκία της Μοσούλης και την πιθανότητα συμμετοχής της Τουρκίας στη μάχη για την απελευθέρωση της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του Ιράκ έχει αρνηθεί κάθετα και με όλους τους τρόπους τη συμμετοχή της Τουρκίας στην πολιορκία της Μοσούλης, διότι γνωρίζει ότι η Τουρκία επιδιώκει να πατήσει πόδι στη Μοσούλη για να μετατρέψει την επαρχία της Νινευή σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Οι ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές έχουν προειδοποιήσει ότι θα κηρύξουν πόλεμο στην Τουρκία σε περίπτωση που κινηθεί προς τη Μοσούλη.

Οι δηλώσεις Κάρτερ, δίχως φυσικά να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το διπλωματικό και γεωπολιτικό παρασκήνιο, σημαίνουν ότι δίνει άδεια στην Τουρκία να προκαλέσει αυτό που έχει προειδοποιήσει η Βαγδάτη ως γενικευμένο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Από μια τέτοια σύγκρουση ή θα διαλυθεί η Τουρκία ή θα αναγεννηθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι ο Κάρτερ «λύνει» τα σκυλιά του πολέμου δύο εβδομάδες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
tribune.gr