...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. . . . . . ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

16η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (16ης Σ/σης)
                                                                       
Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσουμε σε Τακτική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 9 -6-2011   ημέρα Πέμπτη  και ώρα 19.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:

1.-Αποδοχή ή μη της γνωμοδότησης της Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την λειτουργία του ενεργού λατομείου στη θέση  ΓΟΥΒΑ  ΜΠΑΤΣΙ Δήμου Σαλαμίνας.

2.-Εξωδικαστική επίλυση διαφοράς με την εταιρεία  Αφοί  Καραμπίνη-Λατομεία Σαλαμίνας Α.Ε.

3.-Αποδοχή πίστωσης ποσού τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000,00 €),από τους πόρους της Τ.Ε.Ο. Α.Ε.

4.-Παράταση-τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης εξυπηρέτησης από ΣΜΑ Σχιστού.

5.-Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας, οικ. Έτους 2011

6.-Β΄ κατανομή πιστώσεων έτους 2011 για λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων. 

7.-Επανεπιβολή ή μη της άρσης  απαλλοτρίωσης έκτασης στο Ο.Τ. 48 στη θέση Βρεττό-Υπαπαντής της Δημοτικής Ενότητας Αμπελακίων.

8.-Ένταξη του έργου: <Κατασκευή νέων Δικτύων Δημοτικού Φωτισμού σε Κ/Χ > στο πρόγραμμα ΣΑΤΑ έτους 2011.

9.-Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου:  <Κατασκευή νέων Δικτύων Δημοτικού Φωτισμού σε Κ/Χ >  (Αρ. Μελ. 7/2009).

10.-Εκδίκαση ένστασης κατά της 212/2010 απόφασης που αφορά την τροποποίηση στο Ο.Τ. 806 & 807 στην περιοχή Βροντού Δήμου Σαλαμίνας. 

11.-Έγκριση υψομετρικής μελέτης  

12.-Έγκριση πρακτικού εκτίμησης για την προσκύρωση δημοτικής έκτασης στην  ιδιοκτησία των  ΓΑΒΑΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑΣ , στο Ο.Τ. Γ 76  στην περιοχή  «ΚΑΝΑΚΙΑ» της Δημοτικής Κοινότητας  Αιαντείου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου 

13.-Έγκριση πρακτικού εκτίμησης για την προσκύρωση δημοτικής έκτασης στην  ιδιοκτησία του ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ  , στο Ο.Τ. Γ 149  στην περιοχή  «ΑΓΙΑ  ΜΑΡΙΝΑ» της Δημοτικής  Κοινότητας Αιαντείου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου 

14.-Έγκριση πρακτικού εκτίμησης για την προσκύρωση δημοτικής έκτασης στην  ιδιοκτησία του ΔΗΜΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ , στο Ο.Τ. Γ 291  στην περιοχή  «ΠΕΡΑΝΙ» της Δημοτικής Κοινότητας  Αιαντείου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου 

15.- Έγκριση πρακτικού εκτίμησης για την αποζημίωση   ιδιοκτησίας του ΔΗΜΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ , στο Ο.Τ. Γ 291  στην περιοχή  «ΠΕΡΑΝΙ» της Δημοτικής  Αιαντείου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και ψήφιση πίστωσης

16.-Έγκριση πρακτικού εκτίμησης για την προσκύρωση δημοτικής έκτασης στην  ιδιοκτησία του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ   , στο Ο.Τ. Γ 33 στην περιοχή  «ΚΑΝΑΚΙΑ» τηςΔημοτικής Κοινότητας  Αιαντείου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου 

17.-Έγκριση πρακτικού εκτίμησης για την προσκύρωση δημοτικής έκτασης στην  ιδιοκτησία του ΧΛΩΡΟΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ   , στο Ο.Τ. Γ 183 στην περιοχή  «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» της Δημοτικής Κοινότητας  Αιαντείου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου 

18.-Έγκριση πρακτικού εκτίμησης για την αποζημίωση   ιδιοκτησίας του ΧΛΩΡΟΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ   , στο Ο.Τ. Γ 183 στην περιοχή  «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» της Δημοτικής  Κοινότητας  Αιαντείου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και ψήφιση πίστωσης

19.-Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου με αντάλλαγμα ,  επί της Ακτής Θεμιστοκλέους , περιοχή Νάτο Αιαντείου Σαλαμίνας , στην  κ. Χατζηαθανασίου – Πολίτη Βαρβάρα, για την πώληση τουριστικών ειδών.

20.-Παραχώρηση τμήματος παραλίας  με αντάλλαγμα , στην  περιοχή Ψιλή Άμμος Σαλαμίνας,  στην  κ. Κανάκη Ζωή,  έμπροσθεν του καταστήματός της,  για την τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων (ξαπλώστρες).

21.-Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου με αντάλλαγμα, στην  περιοχή Ψιλή Άμμος Σαλαμίνας,  στον  κ. Σταμπουλή Περικλή,  έμπροσθεν του καταστήματός του, για την τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων (ξαπλώστρες).

22.-Παραχώρηση κοινοχρήστου Χώρου   με αντάλλαγμα ,   στην  περιοχή  Γερολιμένα  (Άγιοι Ανάργυροι-Αλυκή) Σαλαμίνας ,  στην  κ. Χολέβα Γεωργία, για την τοποθέτηση καντίνας, ομπρελών  και καθισμάτων (ξαπλώστρες). 

23.-Παραχώρηση ή μη τμήματος παραλίας με αντάλλαγμα,  στην  περιοχή  Σπιθάρι Σαλαμίνας,  στην  κ. Μιχαλάκη Ευθαλία, για την τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων (ξαπλώστρες) .

24.-Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου με αντάλλαγμα , στην  περιοχή   Αιαντείου Σαλαμίνας (6η στάση) ,  στον  κ. Τσιλιβίγκο Παναγιώτη , για την τοποθέτηση καντίνας, ομπρελών  και καθισμάτων (ξαπλώστρες). 

25.-Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου   με αντάλλαγμα,  στην  περιοχή Πέρανι Αιαντείου Σαλαμίνας ,  στον  κ. Ανδριανό Γεώργιο , για την τοποθέτηση καντίνας, ομπρελών  και καθισμάτων (ξαπλώστρες). 

26.- Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου  με αντάλλαγμα , στην  περιοχή Αίας Κλάμπ Αιαντείου Σαλαμίνας (μικρή παραλία) ,  στον  κ. Κρανιδιώτη Γεώργιο , για την τοποθέτηση καντίνας , ομπρελών και καθισμάτων (ξαπλώστρες). 

27.-Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου  με αντάλλαγμα,  στην  περιοχή Ξένο Σαλαμίνας  ,  στον  κ. Καραγιαννόπουλο Δημήτριο , για την τοποθέτηση καντίνας , ομπρελών και καθισμάτων (ξαπλώστρες). 

28.- Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου  με αντάλλαγμα , στην  περιοχή Κύριζα  Αιαντείου Σαλαμίνας,  στον  κ. Χατζηκαμπάνη   Αναστάσιο-Σταύρο , για την τοποθέτηση καντίνας . 

29.-Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου με αντάλλαγμα , στην  περιοχή Κανάκια Αιαντείου Σαλαμίνας,  στον  κ. Λίτσα Δημήτριο , για την τοποθέτηση καντίνας . 

30.- Τοποθέτηση καντίνας σε ιδιόκτητο χώρο , στην  περιοχή Ηλιακτή Σαλαμίνας,  στον  κ. Χρυσοβέργη Χαράλαμπο .. 

31.-Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου με αντάλλαγμα , στην  περιοχή Κανάκια Αιαντείου Σαλαμίνας,  στο  κ. Φυτούση Ιωάννη , για την τοποθέτηση καθισμάτων (ξαπλώστρες). 

32.-Χορήγηση άδειας διάνοιξης εγκεκριμένων  οδών μεταξύ των Ο.Τ. 962-960 και Ο.Τ. 960-961 , στην περιοχή Κατσούλι Σαλαμίνας.

33.-Έγκριση υλοτομίας του ευκαλύπτου που βρίσκεται στην οδό Σωκράτους ΟΤ 363 στην περιοχή Μπλέ -Λιμανάκι Σαλαμίνας, κατόπιν αιτήματος της κ. Γεωργιάδου Άννα – Μαρίας

34.-Οικονομική ενίσχυση αναξιοπαθούντων δημοτών .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΚΟΓΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΓΑΡΩΝ κ' ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ι.μ.μεγαρων και σαλαμινοσ

του Θ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ...ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ


1) ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ - Ο ΛΑΟΣ -

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΕΝΙΚΑ; ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.


1. Αγαπητέ κ. Αντωνιάδη·

Κατ´ αρχάς σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου προσφέρετε να επικοινωνήσω και με αυτόν τον τρόπο με τον λαό της επαρχίας μας και να κοινωνήσω προς αυτούς τις απόψεις του Επισκόπου τους και της Εκκλησίας μας στα θιγόμενα από εσάς θέματα. Πράγματι, το ποιμαντικό έργο κάθε Επισκόπου και των συνεργατών του Πρεσβυτέρων, Διακόνων αλλά και κάθε λαϊκού μέλους που συντάσσεται προς τούτο όπως "οι χορδές στην κιθάρα" -για να μνημονεύσω τον λόγο του Αγίου Ιγνατίου- καθίσταται έτι δυσκολότερο και απαιτητικό λόγω της σοβούσης πνευματικής και οικονομικής κρίσεως που βιώνουμε ως Γένος και ως Έθνος.

Πολλές φορές, τονίζω, ότι οι κληρικοί πρέπει κυρίως να δείχνουμε στο λαό μας τον δρόμο προς τον ουράνιο Άρτο, τον Χριστό μας, χωρίς όμως να παραθεωρούμε και τον επιούσιο άρτο. Έχουμε παραλάβει μια παρακαταθήκη σε αυτή την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι με τη βοήθεια όλων των αδελφών να την επαυξήσουμε, προς όφελος των πολλών πτωχών και αδυνάτων. Πιστεύω και προσδοκώ σε λίγο καιρό τα αποτελέσματα της προσπάθειας μας να είναι εύγλωττα και σημαντικά.


2) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ Η ΟΧΙ;;; ( ΑΦΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ

ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ - ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ)


2. Κοιτάξτε· θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με όσα θέματα εμπεριέχουν ένα ευαίσθητο περιεχόμενο για εκείνους που δεν γνωρίζουν καλά τα της πίστεως μας και εύκολα μπορούν να υιοθετήσουν ακραίες θέσεις και κυρίως ακραίες αντιδράσεις. Η ποιμαίνουσα Εκκλησία έχει κατά καιρούς ενημερώσει τον λαό μας για τέτοια θέματα, τονίζοντας ότι το έργο του Αντιχρίστου διιστορικά αντίκειται στο φως του Χριστού και την αλήθεια της Εκκλησίας Του. Όποιος συνεπώς βρίσκεται σε κοινωνία πίστεως με αυτή την αλήθεια, δεν κινδυνεύει από τον "αντικείμενο εχθρό" προς αυτήν. Η χαλαρή σχέση μας με την πίστη και τη μυστηριακή ζωή ενέχει προβλήματα και εδώ πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας σήμερα. Αυτό ξέρετε είναι το διαρκές μήνυμα και η πνευματική παράδοση όλων των Μεγάλων Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας μας. Τα υπόλοιπα καμμιά φορά προέρχονται από ιδιοτέλειες και καιροσκοπισμούς.


3) ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ: ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ;;; ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ

ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΑΣ;;;;


3. Για το σύμφωνο συμβίωσης, θέμα αγαπητό στην επικαιρότητα, έχουμε ακούσει διάφορες απόψεις αδελφών Ιεραρχών, σεβαστές ως προς την ποιμαντική τους αγωνία και βάση, ενίοτε ακραίες, αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να σταθώ και να υιοθετήσω την συνετή προσέγγιση του θέματος από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και τον Μακαριώτατο Πρόεδρο Της, οι οποίοι εστιάζουν στον κίνδυνο περαιτέρω αλλοίωσης του χαρακτήρα του ανθρώπινου προσώπου και της έννοιας της σχέσεως υπό το πρίσμα της μυστηριακής θεωρήσεως του Γάμου. Φρονώ όμως, ότι για να εκλείψουν και οι ακρότητες στους κόλπους μας θα πρέπει το ζήτημα να το εξετάσουμε διαλογικώς στο ευρύτερο πλαίσιο της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας, με θεολογική σαφήνεια αλλά και με σεβασμό προς οιεσδήποτε άλλες προσεγγίσεις.


4) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ::: ΚΑΘΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ , ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ

ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ,ΤΟΝ ΠΟΝΟ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


4. Οι αιρέσεις και οι αιρεσιάρχες είναι κατά την θεολογία μας "λύκοι βαρείς" που επιτίθενται στα λογικά πρόβατα του Χριστού, τους αδελφούς μας, τους αποπροσανατολίζουν από την ορθή πίστη, τους καθιστούν ανίσχυρους να δουν την ευαγγελική αλήθεια και το φως που εκπηγάζει από αυτήν. Κίνητρο τους είναι πάντοτε η ιδιοτέλεια και ο εγωισμός. Χρειάζεται μεγάλη εγρήγορση και πνευματική ετοιμότητα από τους κληρικούς μας σε αυτό το επίπεδο, κυρίως, διότι στα όρια της εκκλησιαστικής μας επαρχίας δραστηριοποιούνται πολλές σχισματικές εκκλησίες, πολλά αιρετικά στοιχεία που στοχεύουν στην αμάθεια των απλών θρησκευομένων αδελφών μας και παρουσιάζονται προς αυτούς με έναν μανδύα εκκλησιαστικό, ώστε να τους κάνουν να πιστέψουν ότι αποτελούν εκκλησία, ενώ ουσιαστικά αποτελούν την πιο παρεφθαρμένη έκφραση εκκλησιαστικής ύπαρξης. Για τον σκοπό αυτό η Ιερά μας Μητρόπολη έχει δημιουργήσει Κεντρικό Γραφείο για τις αιρέσεις καθώς επίσης σε κάθε Αρχιερατική μας Περιφέρεια υπάρχει συντονιστής για τον Αντιαιρετικό αγώνα.


5) ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣΤΙΓΑ - ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΩΣΤΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ:::::


5. Ο Μέγας Βασίλειος σε κάποια ευχή της θείας λειτουργίας που συνέγραψε αναφέρεται προσευχητικά στον Σωτήρα Χριστό με μίαν πολλή ωραία φράση: "την νεότητα παιδαγώγησον". Ξέρετε, έχει ανάγκη η νεολαία μας, με όλα τα δίκια της και τις ιδιαιτερότητες της από ορθή και ένθεη παιδαγωγία. Αυτό είναι το συνεχές κοινό έργο Εκκλησίας, Πολιτείας, Οικογένειας. Όταν όμως χωλαίνουν οι θεσμοί, το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους είναι επίσης προβληματικό. Γι αυτό έχουμε αυτή την επιρρέπεια στην ουσιοεξάρτηση. Να είστε βέβαιος, ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε συντεταγμένα με όλους τους υγιείς και πρόθυμους φορείς για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος πάντοτε των νέων μας.


6) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΡΩΜΑ ΚΑΙ

ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ::::


6. Οι Ρωμά είναι Έλληνες πολίτες, αδελφοί μας βαπτισμένοι, με ιδιαιτερότητες ως προς τις ανάγκες και τις παραδόσεις τους, γι αυτό άλλωστε η Πολιτεία πρωτίστως οφείλει να στρέψει την προσοχή της σε αυτούς και στις ανάγκες τους. Εμείς είμαστε κοντά τους, αρκεί βεβαίως να προσπαθούν κι εκείνοι να λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ορθής διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.


7) ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ::: ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΕΙΧΑΜΕ 2 ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.


7. Χαίρομαι που οι ερωτήσεις σας περιγράφουν σχεδόν το σύνολο της ανθρώπινης δραστηριότητας, γιατί προφανώς βλέπετε τον ρόλο του Επισκόπου και της Εκκλησίας στη διακονία του συνόλου ανθρώπου και της κοινωνίας, παρότι δεν είμαστε ούτε ιδρύματα παροχής κοινωνικής πρόνοιας, ούτε πυροσβέστες, ούτε θεραπευτές με την ιατρική έννοια. Είναι αλήθεια ότι ο Χριστός πρέπει να είναι "τα πάντα τοις πάσι" και υπό αυτή την έννοια δε νοείται αδιάφορος πιστός προς το φυσικό του περιβάλλον. Όσον μας αφορά θα προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε αυτό το πνεύμα στους χριστιανούς αδελφούς μας, ώστε τουλάχιστον να απολαμβάνουμε την ομορφιά της φύσης μέσα στην οποία απλώνεται η Μητρόπολη μας. Στα εκκλησιαστικά δε κτήματα και γαίες θα προσπαθήσουμε να ληφθεί μέριμνα με τακτικούς καθαρισμούς, ώστε να μην δοκιμαστούν -ει δυνατόν- από τη λαίλαπα των πυρκαγιών.


8) ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ: ( ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΙΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ)


8. Σε όλη την Ιερά Μητρόπολη λειτουργούν προς το παρόν τέσσερεις Τράπεζες Αγάπης (Συσσίτια), κοινωνικό παντοπωλείο καθώς και καταστήματα ιματιοθήκης, που στοχεύουν να θεραπεύουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους και με απόλυτη διακριτικότητα τις ανάγκες όλων των εμπεριστάτων αδελφών μας. Επίσης, λειτουργούν Τράπεζες Αίματος σε όλες τις Αρχιερατικές μας περιφέρειες που προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες σε αίμα όσο το δυνατόν περισσοτέρων τους ασθενούντων αδελφών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Οι ιερείς μας είναι μπροστάρηδες σε αυτό το δυσανάλογο για την τοπική μας Εκκλησία και τιτάνιο ως προς τούτο έργο. Όμως προσπαθούμε για το καλύτερο στηριζόμενοι στη βοήθεια των αδελφών, που δίδουν κάτι από το υστέρημα τους, για να επιστηρίξουν τους πτωχότερους των πτωχών. Με την ευκαιρία και αυτής της συνεντεύξεως καλώ και εσάς να επικαιροποιήσετε την ανάγκη διαρκούς αρωγής των αδυνάτων, ώστε και να γνωρίζουν τον Χριστό μας μέσα από την άσκηση της μεγαλύτερης αρετής της πίστεως μας, δηλαδή της φιλάδελφης αγάπης.


http://www.newsalamina.net/